Prof. dr. Harry van Goor – ‘Zorglandschap in beweging’

Maandag 11 september 2023– ‘De Baank’ Albionstraat 26 te Leunen – aanvang 20.00 uur.

In zijn voordracht neemt hij u mee in de oorzaken van het vastlopen van de huidige zorg en de verschillende initiatieven die er zijn om deze weer vlot te trekken, tegen de achtergrond van de toenemende zorgvraag en gebrek aan personeel. Hij zal een aantal voorbeelden geven van veelbelovende oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe (digitale) technologieën. Uit deze voorbeelden zal duidelijk worden dat duurzame oplossingen niet alleen op bestrijding of voorkomen van ziekte zijn gericht maar meer holistisch zijn, met inbegrip van de context van het individu en de (naaste) omgeving.
Harry van Goor is chirurg, hoogleraar chirurgie-onderwijs en zorginnovator.
Hij studeerde geneeskunde in Groningen en was daarna transplantatie-coördinator. Sinds 1994 is hij verbonden aan het Radboud UMC Nijmegen als buikchirurg, alwaar hij promoveerde op het onderwerp buikinfecties. Professor van Goor onderzoekt en publiceert o.a. ontwikkeling van medische producten en digitaal technologisch ondersteunde zorginnovaties. Hij leidt verschillende groepen op het gebied van zorg en welzijn voor patiënten en zorgmedewerkers o.a. monitoring van vitale functies met wearables in het ziekenhuis en thuis, Virtual Reality behandeling van angst en pijn en voor revalidatie, en de rol van de omgeving op ziekte en gezondheid.
Zijn visie is dat zorg op afstand vaker kan, maar dan wel ‘voelbaar’ dichtbij moet zijn en 24/7.
Harry van Goor adviseert verschillende (inter)nationale startups en kleine bedrijven in ‘digital health’ en ’medical devices’. Hij kreeg de nationale digitale zorginnovator prijs in 2022.